Skip to content

Opwaarderen gebiedseigen bodem Nijmegen

Opwaarderen van gebiedseigen bodem is aan te raden bij de aanplant van jonge bomen, zoals hier aan de Prins Mauritssingel in Nijmegen.

BVB Landscaping opwaarderen bodem aanplant bomen Nijmegen

Opwaardering gebiedseigen grond

Er gaat vaak een grondige voorbereiding vooraf aan de aanplant van jonge bomen. Zo ook op de Prins Mauritssingel in Nijmegen. Het is namelijk een gemiste kans om nieuwe bomen te planten in een voedingsbodem waar ze niet optimaal van kunnen profiteren. Daarom is in Nijmegen vooraf onderzocht wat de optimale situatie zou zijn voor die bomen. Op basis van bodemanalyses is vervolgens een substraat op maat geproduceerd met hoge voedingsefficiëntie. Deze is ter plekke doorgemengd in de aanwezige grond.

BVB Landscaping opwaarderen gebiedseigen bodem Nijmegen Mauritssingel

Beter voor boom & milieu

Het opwaarderen van de bodem op deze manier verminderd de hoeveelheid transportbewegingen aanzienlijk. Ook de uitruil van grond wordt drastisch beperkt. Hierdoor is het een hele duurzame manier van groeiplaatsverbetering. Het is bovendien kostenefficiënt; een gemeente kan met hetzelfde budget veel meer groeiplaatsen realiseren of verbeteren. De bodem kan worden opgewaardeerd bij de aanplant van jonge bomen, maar ook op locaties met reeds aanwezige bomen en beplanting.

Zoek