Skip to content

Over BVB Landscaping

BVB Landscaping ontwikkelt en produceert substraten voor het openbaar groen en adviseert over alles wat groeit in de openbare ruimte; van daktuinen, plantsoenen en stadsparken tot sportvelden en parkeerplaatsen.

BVB Landscaping Kwaliteit duurzaamheid substraten openbaar groen groeimedia

Substraten voor een duurzame openbare ruimte

BVB Landscaping draagt met haar substraten bij aan de wereldwijde uitdaging van klimaatverandering. Net als de overkoepelende Europese organisatie Kekkilä-BVB, investeert BVB continue in de doorontwikkeling van substraten op het gebied van weerbaarheid, stuurbaarheid en duurzaamheid. BVB Landscaping meet de duurzaamheidsprestatie van al haar producten en heeft in alle facetten van haar onderneming duurzaamheid & kwaliteit als hoogste prioriteit.

Ontmoet hier ons team en onze partners:

BVB Landscaping bloembak plantenbak

Optigrün daktuinen

BVB Landscaping kiest haar partners zorgvuldig uit. Duurzaamheid en kwaliteit zijn gemeenschappelijke waarden in deze partnerschappen.

Zo is Optigrün een pionier op het gebied van daktuinen en retentiedaken. Het bedrijf is al sinds 1973 specialist in dakbegroeiing en levert inmiddels zo’n 85% van alle daktuinsystemen, inclusief materialen en systemen voor bv. waterdrainage, waterherwinning of bemesting.

Samen met Optigrün werkt BVB Landscaping aan diverse projecten (o.a. het Clausplein in Eindhoven) en aan de ontwikkeling van nieuwe substraatproducten voor toepassingen op daken in stedelijk gebied.

schep

Griffioen Wassenaar

Bij de aanleg van groeiplaatsen in de open grond werkt BVB Landscaping met het GreentoColour® concept voor vaste planten, een geregistreerd merk van Vasteplantenkwekerij Griffioen Wassenaar. Het concept behelst een totaalaanpak inclusief ontwerp, sortiment, plantkwaliteit, substraat en onderhoud, teneinde een optimaal visueel resultaat te bereiken, met lange levensduur en minimale beheerskosten.

Eén van de voorbeeldprojecten waarbij dit concept is toegepast, is het Burg. Geukerspark in Helmond. In een artikel in GROW magazine vertelt de gemeente over dit project.

BVB Landscaping Eindhoven Clausplein daktuinsubstraat

Donker Groen

BVB Landscaping heeft een samenwerkingsverband met Donker Groen voor de levering van BVB substraten in het noorden en noordwesten van het land. Op de productielocatie in Sneek worden BVB substraten geproduceerd volgens de kwaliteitsnormen die de klant van ons gewend is. Zo kunnen alle klanten in Nederland dezelfde, uniforme kwaliteitssubstraten voor het openbaar groen krijgen.

Donker Groen is onderdeel van Donker Groep, een landelijk opererend bedrijf van creatieve groendenkers en doeners. Donker is actief met ontwerp, aanleg en onderhoud van tuinen, terreinen, wijken, speelterreinen, dak- en gevelgroen en binnentuinen voor B2B.

De belofte van BVB Landscaping

Focus on customer success | Courage to renew | Trust through respect | Achieving together | From plant to planet, we care for life

Zoek