Skip to content

Grastegelsubstraat voor groene parkeerplaatsen

Grasparkings bieden een natuurlijke filtering van regenwater, gaan hittestress tegen en borgen de biodiversiteit in een stedelijke omgeving.

BVB Landscaping Groene parkeerplaats Best

Groene parkeerplaatsen

Steeds meer gemeenten leggen groene parkeerplaatsen aan. Het introducert groen terug in een stedelijke omgeving, op plekken waar van oudsher veel beton ligt. Bovendien biedt het een klimaatadaptieve, fraaie oplossing voor de problemen waar (stads)bewoners steeds vaker mee kampen.

Een groene parkeerplaats biedt als natuurlijke filtering van regenwater een oplossing voor wateroverlast en gaat tegelijkertijd hittestress tegen omdat het vele vierkante meters aan beton vervangt. Daarnaast borgt het de biodiversiteit in een stedelijke omgeving.

Op de foto is duidelijk zichtbaar dat na aanleg van een groene parkeerplaats, er binnen een jaar een ongekend gezonde wortelgroei kan plaatsvinden.

Meer over grastegelsubstraten
BVB Landscaping groene parkeerplaats Best grastegelsubstraat

Graszadenmix

Naast een afgeschuinde, goed vormgegeven grastegel hangt het succes van een groenblijvende grasparkeerplaats af van het gekozen type substraat waarin het graszaad verwerkt wordt. De substraten die geschikt zijn om door te mengen met het graszaad, zijn te vinden in onze productcatalogus.

Naar onze substraten voor groene parkeerplaatsen & halfverhardingen

Grastegelsubstraten

Op groene parkeerplaatsen wordt Urbangranulaat 70-45, Urbansand 60-40 en speciaal grastegelsubstraat toegepast.

Zoek