Skip to content

Grastegelsubstraat voor groenparkeren

Grasparkings bieden een natuurlijke filtering van regenwater, gaan hittestress tegen en borgen de biodiversiteit in een stedelijke omgeving.

BVB Landscaping Park Positive groene parkeerplaats groenparkeren (1)

Groene parkeerplaatsen

Steeds meer gemeenten leggen grasparkings aan. Het introduceert groen in een stedelijke omgeving, op plekken waar van oudsher veel beton ligt. Bovendien biedt het een klimaatadaptieve, fraaie oplossing voor de problemen waar (stads)bewoners steeds vaker mee kampen.

Een groene parkeerplaats biedt als natuurlijke filtering van regenwater een oplossing voor wateroverlast en gaat tegelijkertijd hittestress tegen omdat het vele vierkante meters aan beton vervangt. Daarnaast borgt het de biodiversiteit in een stedelijke omgeving.

Meer over grastegelsubstraten
BVB Landscaping Groene parkeerplaats Best

Graszadenmix

Naast de mogelijkheid voor hemelwaterafvoer is ook het gebruik van een afgeschuinde, slim vormgegeven grastegel onderdeel van het succes van een groene parkeerplaats. BVB Landscaping werkt bij grasparkings samen met enkele gerenommeerde partners.

Daarnaast hangt het succes van een grasparking af van het gekozen type substraat waarin het graszaad verwerkt wordt. Bij gebruik van het juiste substraat en graszaad kan er binnen een jaar een ongekend gezonde wortelgroei plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld op deze foto te zien is.

De substraten die geschikt zijn om door te mengen met graszaad, zijn te vinden in onze productcatalogus.

Terug naar projecten

Grastegelsubstraten

Op groene parkeerplaatsen wordt Urbangranulaat 70-45, Urbansand 60-40 en speciaal grastegelsubstraat toegepast. Zo ook op een groene parkeerplaats in Best.

Zoek

Naamswijziging BVB Landscaping!

Per 1 augustus 2023 wordt de bedrijfsnaam BVB Landscaping B.V. gewijzigd in: Kekkilä-BVB Grubbenvorst B.V.

Voor vragen, advies, offertes of orders kunt u ons bereiken
via 077-799 8170.