Skip to content

Groene parkeerplaats in Best

In 2019 werd in het Brabantse Best een parkeerplaats van 4.500 m2 gerealiseerd voor bezoekers van dierentuin BestZoo, het Groene Woud en natuurgebied De Scheeken. De parkeerplaats is het hele jaar door groen.

BVB Landscaping Groene parkeerplaats Best

Groen grastegelconcept

In het voorjaar van 2019 verstrekte gemeente Best de opdracht tot een blijvend groen parkeerplaatsconcept aan Van de Wetering aannemersbedrijf, Swaans Beton, zaaizadenconcern DSV en BVB Landscaping.

Het unieke aan het concept is de combinatie van een afgeschuinde grastegel, speciale graszadenmix en substraten van BVB Landscaping. De grastegel is tot ongeveer 2 cm onder de bovenrand afgevuld met grastegelsubstraat, waardoor het gras lager groeit en de groeipunt van het gras niet kapot wordt gereden.

BVB Landscaping Groene parkeerplaats Best

Droogte- en hittebestendig

De parkeerplaats in Best ligt er na enkele jaren nog altijd bijzonder groen bij, ondanks periodes van extreme hitte en droogte in 2019 en 2020.

Op de foto is duidelijk zichtbaar dat er een ongekend gezonde wortelgroei heeft plaatsgevonden.

Een duidelijk teken van een stabiele en voedzame basis.

Bekijk ons Groene Parkeerplaats concept

Substraten voor groene parkeerplaatsen

Op de groene parkeerplaats in Best is door BVB Landscaping Urbangranulaat 70-45, Urbansand 60-40 en speciaal grastegelsubstraat toegepast.

Zoek

Komt u ook naar de Floriade?

BVB Landscaping neemt op de Floriade met substraat en halfverharding deel aan kavel 127 ‘GROWING GREEN IN OUR CITIES’. Hier wordt getoond hoe in een drukke stad toch een groene openbare ruimte gecreëerd kan worden met gebruik van de juiste planten en materialen.

Kavel127 is een samenwerking van Griffioen Wassenaar, Boot & Dart, De Noordhoek, Frisia Bergum, Weijers Bloembollen, Joosten Kunststoffen, Streetlife en BVB Landscaping.