Skip to content

Groene parkeerplaats natuurpoort Best

Natuurpoort Best beschikt over een parkeerplaats van 4.500 m2. De gemeente wilde een parkeerplaats met voldoende draagkracht voor autoverkeer en een groot waterbergend vermogen zonder afvoer door straatkolken. En vooral een blijvend groen uiterlijk.

BVB Landscaping Groene parkeerplaats Best

Groen parkeren met draagkracht en waterberging

Bij de Natuurpoort in Best is in 2019 een parkeerplaats aangelegd van 4.500 m2, bestemd voor o.a. bezoekers van dierentuin BestZoo, het Groene Woud en natuurgebied De Scheeken. Gemeente Best wilde een parkeerplaats met voldoende draagkracht voor autoverkeer, een groot waterbergend vermogen zonder afvoer door straatkolken en vooral een blijvend groen uiterlijk.

BVB Landscaping heeft hier met Aannemersbedrijf Van de Wetering, Swaans Beton en zaaizadenconcern DSV een blijvend groene parkeerplaats gerealiseerd. De gebruikte grastegels hebben een opening met een afgeschuinde facetrand. Hierdoor kan de tegel worden afgevuld met substraat tot 2 cm onder de bovenrand. Zo groeit het gras lager en wordt de groeipunt van het gras niet kapot gereden. De grastegelfundatie is speciaal afgestemd op de grassoorten die er groeien.

BVB Landscaping groene parkeerplaats Best grastegelsubstraat

Grastegelsubstraat groen parkeren

Op de parkeerplaats in Best is gebruik gemaakt van Urbangranulaat 70-45, Urbansand 60-40 en speciaal grastegelsubstraat.

Geïnteresseerd hoe gemeente Best de samenwerking met BVB heeft ervaren, en wat voor de gemeente belangrijk was in dit project? Bekijk het interview met Jan Krijger, Senior medewerker Regie & Ontwikkeling bij de gemeente:

Artikel over Natuurpoort Best

Zoek