Skip to content

Groene parkeerplaatsen & halfverhardingen

Een parkeerplaats wordt zwaar belast en heeft een natuurlijke waterafvoer nodig. BVB Landscaping levert funderingssubstraat en inveegsubstraat voor ècht groene parkeerplaatsen, alsmede diverse halfverhardingsproducten.

BVB Landscaping Grastegelsubstraat grastegel waterinfiltratie waterbuffer

Blijvend groene parkeerplaats

Een echt groene parkeerplaats bestaat uit grastegels met een stevige fundering van BVB Urban Grastegelsubstraat. Met 40-45% doorwortelbaar volume is dit product zeer geschikt voor wortelgroei van het gras en buffering van water en voedingsstoffen. Het heeft de juiste pH waarde, een optimale vochtbalans voor grassen en hoge waterdoorlaatbaarheid.

In het grastegelsubstraat wordt een speciale blend van graszaden gemengd, afgestemd op de vaak droge omstandigheden en hoge verkeersbelasting van een parkeerplaats. Voor optimaal resultaat wordt het substraat gecombineerd met een grastegel zoals de Solidrain S2. Doordat deze grastegel een speciaal facet heeft, wordt de tegel optimaal gevuld en worden de groeipuntjes van het gras niet kapot gereden.
Lees meer over het BVB Grastegelconcept.

BVB Landscaping Grastegelsubstraat grastegel waterbuffer waterinfiltratie UrbanSand groene parkeerplaats

Bij (middel)zware belasting: Urban Grastegelfundatie

Gemiddeld belastbare parkeerplaatsen worden aangelegd met BVB Urban Grastelgelfundatie 60-40. Bij een zwaar belastbare parkeerplaats voor bussen en vrachtverkeer wordt de fundering opgebouwd met 25 cm BVB Urban Grastegelfundatie 70-45, met daarop 5 cm Urban Grastegelfundatie 60-40 als vlijlaag. Hierdoor kunnen de grastegels snel en vlak gelegd worden.

De draagkracht van BVB Urban Grastegelfundatie is vergelijkbaar met een puinfundatie. Tevens biedt het voeding, water en ruimte voor wortels. Bij overvloedige regenval is de opbouw in staat het overtollige water af te voeren naar de onderliggende bodem, vanwaar het in de ondergrond infiltreert.

De graphic toont een situatie waarop hemelwaterafvoer kan worden aangesloten. Het onderste gedeelte is een steenskelet dat 400 liter water per m3 buffert en zo piekbuien kan opvangen. Lees meer over onze klimaatadaptieve oplossingen voor waterberging.

Halfverharding

Halfverhardingsproducten zijn uitermate geschikt voor wandel- en fietspaden, begraafplaatsen, campingpaden en jeu-de-boulesbanen. Ze hebben een natuurlijke en vriendelijke uitstraling, zijn relatief goedkoop en gemakkelijk aan te leggen. BVB Landscaping adviseert over de producten, alsmede over de (civiel)technische opbouw, waterafvoer en uitstraling van een project.

Zoek

BVB kwaliteitssubstraten nu ook in Noord-Nederland verkrijgbaar!

Vanaf 1 mei 2021 zijn BVB Landscaping en Donker Groen een intensief samenwerkingsverband aangegaan. Op hun productielocatie in Sneek zal Donker Groen vanaf heden de kwaliteitssubstraten van BVB voor Noord-Nederland gaan produceren. Hiermee creëren we landelijke dekking in het leveren van kwaliteitssubstraten voor het openbaar groen!
Lees meer over onze partners op de pagina Over ons.