Skip to content

Bomenzand versus bomengranulaat

Welke invloed hebben bodemverbeteraars op stadsbomen en hun groeiplaatsen? De Gemeente Amsterdam doet gedurende vijf jaar onderzoek naar substraatproducten van zeven leveranciers.

BVB Landscaping bomenproef Amsterdam

Substraatproef Amsterdam

Na decennia lang bomenzand te hebben gebruikt bij de aanplant van bomen, ontstond er bij de gemeente Amsterdam behoefte aan wetenschappelijk onderzoek naar het nut en gebruik van bomengranulaat als alternatief voor bomenzand. Hoofdstedelijk bomenconsulent Hans Kaljee coördineerde de voorbereidingen voor de aanleg en is verantwoordelijk voor de bomenproef in Amsterdam.

Naar artikel over de substraatproef

Deelnemende substraten

De producten van BVB Landscaping die deelnemen aan dit vijfjarige onderzoek zijn UrbanSand en UrbanGranulaat, ook te vinden in onze productcatalogus.

Naar productcatalogus

Zoek

Komt u ook naar de Floriade?

BVB Landscaping neemt op de Floriade met substraat en halfverharding deel aan kavel 127 ‘GROWING GREEN IN OUR CITIES’. Hier wordt getoond hoe in een drukke stad toch een groene openbare ruimte gecreëerd kan worden met gebruik van de juiste planten en materialen.

Kavel127 is een samenwerking van Griffioen Wassenaar, Boot & Dart, De Noordhoek, Frisia Bergum, Weijers Bloembollen, Joosten Kunststoffen, Streetlife en BVB Landscaping.