Skip to content

Bomenzand versus bomengranulaat

Welke invloed hebben bodemverbeteraars op stadsbomen en hun groeiplaatsen? De Gemeente Amsterdam doet gedurende vijf jaar onderzoek naar substraatproducten van zeven leveranciers.

BVB Landscaping bomenproef Amsterdam

Substraatproef Amsterdam

Na decennia lang bomenzand te hebben gebruikt bij de aanplant van bomen, ontstond er bij de gemeente Amsterdam behoefte aan wetenschappelijk onderzoek naar het nut en gebruik van bomengranulaat als alternatief voor bomenzand. Hoofdstedelijk bomenconsulent Hans Kaljee coördineerde de voorbereidingen voor de aanleg en is verantwoordelijk voor de bomenproef in Amsterdam.

Naar artikel over de substraatproef

Deelnemende substraten

De producten van BVB Landscaping die deelnemen aan dit vijfjarige onderzoek zijn UrbanSand en UrbanGranulaat, ook te vinden in onze productcatalogus.

Naar productcatalogus

Zoek

BVB kwaliteitssubstraten nu ook in Noord-Nederland verkrijgbaar!

Vanaf 1 mei 2021 zijn BVB Landscaping en Donker Groen een intensief samenwerkingsverband aangegaan. Op hun productielocatie in Sneek zal Donker Groen vanaf heden de kwaliteitssubstraten van BVB voor Noord-Nederland gaan produceren. Hiermee creëren we landelijke dekking in het leveren van kwaliteitssubstraten voor het openbaar groen!
Lees meer over onze partners op de pagina Over ons.