Skip to content

Klimaatadaptief park Helmond

In 2020 is in Helmond het geheel nieuw aangelegde Burgemeester Geukerspark geopend. Een fraai en kleurrijk park, geschikt voor wandelen, picknicken en spelen, in elk jaargetijde.

BVB Landscaping Helmond Geukerspark

Kleurrijk en hittebestendig

In het Helmondse park staan 26.000 vaste planten die het hele jaar kleur geven. BVB Landscaping heeft hier het GreentoColour substraatconcept voor vaste planten toegepast.

In een interview met Gemeente Helmond valt te lezen hoe dit mooie recreatiepark is ontstaan en welke rol het substraat bijdraagt aan de uitstraling.

Terug naar projecten
BVB Landscaping Helmond Geukerspark

Substraat voor vaste planten

BVB Landscaping adviseerde in Helmond GreentoColour Buffer, een product met een aanzienlijk hoger leem- en lutumaandeel dan andere producten. Hierdoor houdt het meer water en voeding vast – een belangrijke eigenschap in het steeds grilliger wordende klimaat.

De producten GreentoColour Basis, Drain en Buffer zijn te vinden in onze productcatalogus. Het vasteplantenconcept GreentoColour® is een geregistreerd merk van Griffioen Wassenaar, één van onze samenwerkingspartners.

 

GreentoColour concept

Het GreentoColour® vasteplantenconcept is een geregistreerd merk van onze partner Vasteplantenkwekerij Griffioen Wassenaar.

Zoek