Skip to content

Waterbufferend substraat groene rotondes Venlo

De zomers in ons land worden steeds droger. Terwijl de regenbuien in de aanloop naar de zomer steeds heviger worden. Gelukkig hoeven vaste planten hier niet onder te lijden. De beplanting op deze Venlose rotondes staat in speciaal substraat met groot waterbufferend vermogen.

BVB Landscaping vaste planten substraat GreentoColour Venlo

Waterbuffer voor beplanting

In 2021 werden aan de Postweg en Celsiusweg in Venlo enkele rotondes aangelegd door Jonkers Hoveniers. BVB Landscaping stelde een geschikt GreentoColour® substraatmengsel samen voor de beplanting. Dit is een substraat met groot waterbufferend vermogen, zodat na regenval voldoende vocht wordt vastgehouden voor de lange termijn. Zo kunnen vaste planten goed de droge zomers van het zuiden doorkomen.

Aan deze foto’s is te zien dat de planten op de rotondes er jaren later nog steeds groen en florissant bij staan. (Zie ook fotogalerij onderaan.)

BVB Landscaping vaste planten substraat GreentoColour Venlo

Substraat voor borders en plantsoen

Voor vaste planten in het openbaar groen werkt BVB Landscaping vaak met de GreentoColour producten van onze partner Griffioen Wassenaar. De productserie bestaat uit GreentoColour BasisDrain en Buffer, allen geschikt voor andere toepassingen. Zo heeft GreentoColour Buffer een aanzienlijk hoger leem- en lutumaandeel, waardoor het meer water en voeding kan vasthouden dan andere producten. Een belangrijke eigenschap in het steeds grilliger wordende klimaat.

Zoek