Skip to content

Klimaatadaptief stadspark Helmond

In 2020 is in Helmond het Burgemeester Geukerspark opnieuw aangelegd. Een klimaatadaptief, kleurrijk park, geschikt voor wandelen en spelen, in ieder jaargetijde.

BVB Landscaping Helmond Geukerspark

Kleurrijk en hittebestendig

In het centrum van Helmond is het heerlijk recreëren. In 2020 is hier het nieuw aangelegde Burgemeester Geukerspark geopend. Een fraai en kleurrijk park, wat gelegenheid biedt om te wandelen, picknicken en spelen. De 26.000 vaste planten die het park telt zijn echte eyecatchers en geven het hele jaar door kleur. Ook tijdens een hittegolf.

BVB Landscaping heeft hier het GreentoColour substraatconcept voor vaste planten toegepast.

BVB Landscaping Helmond Geukerspark

Substraat voor vaste planten

Het product GreentoColour Buffer bevat een aanzienlijk hoger leem- en lutumaandeel dan andere producten. Hierdoor houdt het substraat meer water en voeding vast – een belangrijke eigenschap in het steeds grilliger wordende klimaat. Het park is zo goed bestand tegen weersextremen. Het GreentoColour® concept is een geregistreerd merk van Griffioen Wassenaar, één van onze partners. De GreentoColour producten zijn te vinden in onze productcatalogus.

 

BVB Landscaping substraat vaste planten openbaar groen open grond

Bestand tegen weersextremen

De beplanting stond er nog geen half jaar in toen er een hittegolf voorbij kwam. Een mooie proef op de som. Jack Vogels van Inrichting en Beheer Openbare Ruimte en als projectmanager verantwoordelijk voor de realisatie van het park, zegt hierover in een interview met ons GROW-magazine: “Na drie weken extreem droge en hete omstandigheden, stond de beplanting er nog steeds zeer fraai bij. We hebben eenmalig water gegeven, dus de bufferende capaciteit van het substraat is duidelijk merkbaar.

Twee jaar na aanleg is de conditie van het park beoordeeld. Meer hierover in onderstaande video:

Zoek