Skip to content

Grasparkings woonwijk Oosterhout

In Oosterhout zijn in één wijk meerdere groene parkeerplaatsen aangelegd. Niet alleen kleuren de straten groener, ook de bomen in de wijk profiteren van de groene parkeerplaatsen.

BVB Landscaping Park Positive Oosterhout groen parkeren

Groen parkeren in woonwijk

In de zomer van 2021 kreeg gemeente Oosterhout er 600 m2 groen bij. In de Santrijnhof zijn op verschillende locaties groene parkeervakken aangelegd. BVB Landscaping heeft hierin samengewerkt met partner Park Positive. Hun grastegel ‘Flood Bold’ zorgt voor een open structuur, een grote hoeveelheid groen en tegelijkertijd veel draagkracht.

BVB Landscaping Park Positive Oosterhout groen parkeren

Groeiplaatsverbetering bomen

Het doel van gemeente Oosterhout was niet alleen groene parkeervakken te realiseren in de wijk, maar ook om de groeiplaatsen van bestaande bomen in de wijk te verbeteren. Tijdens de aanleg (zie foto) is hiermee meteen rekening gehouden. BVB Landscaping leverde hier grastegelsubstraat met graszaad en daaronder een draagkrachtig funderingssubstraat. Deze combinatie biedt een groot waterbufferend vermogen en het vermogen voldoende voedingsstoffen vast te houden. Zo krijgen de omliggende bomen ook wat ze nodig hebben om goed te kunnen groeien.

 

Groene parkeerplaats Oosterhout funderingssubstraat substraat

Funderingssubstraat

Het gebruikte funderingssubstraat Urban Grastegelfundatie 60-40 is geschikt als onderlaag voor grastegels met middelzware belasting zoals auto’s en incidenteel vrachtwagens. Het product kan ook worden gebruikt als vlijlaag in combinatie met Urban Grastegelfundatie 70-45 voor nog zwaardere belasting. Het product bevat een natuurlijke opstartbemesting.

Meer over groen parkeren

Zoek