Skip to content

Groene parkeerplaats recreatiegebied Naaldwijk

Groen, groener, groenst. Het vergroenen van een natuur- en recreatiegebied klinkt wellicht niet heel logisch. Het is er toch al groen? En juist daarom is een groene parkeerplaats in die omgeving zoveel logischer dan het standaard grijze parkeerterrein.

BVB Landscaping substraat funderingssubstraat Huebner-Lee groene parkeerplaats Naaldwijk

Groen + groener = groenst

Zoals zoveel parkeerterreinen in Nederland, was de parkeerplaats bij het recreatiegebied Prinsenbos in Naaldwijk grijs. Toen Gemeente Westland besloot het parkeerterrein te renoveren, koos de gemeente voor een groene parkeerplaats.

Het resultaat is een uitnodigende, vriendelijk ogende parkeerplaats voor bezoekers. Een hele logische verlenging van de reeds groene omgeving. Veel groener dan dit kan het haast niet worden!

Huebner Lee groene parkeerplaats Naaldwijk

Grastegels met fundatie

Voor het project in Naaldwijk werd gebruik gemaakt van TTE grastegels van Hübner-Lee in combinatie met de BVB UrbanGrastegelfundatie 60-40.

De grastegels worden kant en klaar geleverd en zorgen dus direct voor een groene uitstraling. Het substraat onder het gras biedt genoeg voeding voor het gras op lange termijn. De grastegelfundatie is zeer geschikt als onderlaag voor grastegels met middelzware belasting zoals auto’s en iets zwaardere voertuigen zoals bussen of campers.

BVB Landscaping groene parkeerplaats grasparking sfeer fiets Naaldwijk

Verrijking van groen gebied

Het hele terrein is vergroend, ook de kleinere parkeerplaats en de bestrating bij de fietsenstalling. Zo creëert de gemeente direct bij aankomst al een ontspannen, uitnodigende sfeer, of men nu met de fiets of de auto komt. Dit soort projecten laat goed zien dat grasparkings niet alleen nieuw groen kunnen brengen in bv. woonwijken, maar ook bestaande groene gebieden verder kunnen verrijken.

In onderstaande fotogallery zijn beelden te zien van voor en na de renovatie. Meer groene parkeerplaatsen zijn te vinden in onze portfolio.

Zoek