Skip to content

Groene camper parkeerplaats Kinderdijk

Een groene, duurzame parkeerlocatie voor touringcars en campers die perfect past in de omgeving

BVB Landscaping groene parkeerplaats funderingssubstraat Kinderdijk omgeving

Groen parkeerterrein voor campers

In Nieuw-Lekkerland is in 2023 een nieuw parkeerterrein gerealiseerd met 56 groene parkeerplaatsen voor campers en touringcars. Het terrein is aangelegd om de toenemende drukte van campers in de omgeving van de toeristische trekpleister Kinderdijk op te vangen en het toeristische verkeer in het dorp te beperken. De aanleg van de moderne parkeerplaats begon in november 2022 en in het voorjaar van 2023 konden de eerste campers een plek zoeken.

BVB Landscaping substraat grasparking Kinderdijk Huebner Lee drone omgeving

Passend in de omgeving

Vanaf het parkeerterrein zijn de molens van Kinderdijk, een UNESCO Werelderfgoed locatie, goed zichtbaar. Hoewel het parkeerterrein een modern vormgegeven, strakke uitstraling heeft, past het door zijn groene uiterlijk toch perfect in het polderlandschap van gemeente Molenlanden. Dit komt door de fraaie, groene uitstraling. Door gebruik te maken van grastegels met bovengemiddeld veel open ruimte, ontstaat er een enorm groenoppervlak.

BVB Landscaping grasparking funderingssubstraat Huebner Lee Kinderdijk closeup

Duurzame, circulaire grastegels

Voor dit project in Gemeente Molenlanden zijn de duurzame TTE grastegels van onze partner Hübner Lee gebruikt. De tegels zijn 100% afkomstig van gerecycled plastic uit huishoudelijk afval. Hierdoor zijn ze volledig circulair.

De grastegels zijn robuust en draagkrachtig. Bovendien bieden ze maar liefst 70% open ruimte voor grasgroei, waardoor ze een optimaal groen straatbeeld geven.

BVB Landscaping substraat groene parkeerplaats grasparking Kinderdijk

Draagkrachtige grastegelfundatie

Doordat campers een zwaardere belasting geven dan personenvervoer is er in de onderbouw van de parkeerplaatsen gekozen voor UrbanGrastegelfundatie 70-45. Deze fundatie is beter bestand tegen zware voertuigen, waardoor er geen verdichting plaatsvindt en het gras zal blijven floreren. Het product bevat natuurlijke bemesting en heeft een hoge wateropnamecapaciteit.

Zoek