Skip to content

Grasmat Jan Breydelstadion Brugge

De grasmat van het Jan Breydelstadion in Brugge wordt vaker bespeeld dan gemiddeld. Toch is hij in topconditie.

BVB Landscaping Brugge Breydel stadion dressgrond voetbalveld

Veel bespeeld op hoog niveau

Het Jan Breydelstadion in het Vlaamse Brugge is een bijzonder stadion. Er vinden niet zo veel evenementen plaats als in menig ander stadion. Dit komt omdat het de thuishaven is van twee voetbalclubs, te weten Club Brugge en Cercle Brugge. Door de dubbelfunctie van het voetbalstadion heeft het veld veel te lijden.

Axel Geerinck, Head of Greenkeeping Club Brugge, licht dit toe: “Per jaar worden hier wel 50 wedstrijden gespeeld. Dit is extreem veel. Omdat het veld wordt bespeeld door twee topclubs, telt deze grasmat in Brugge als het zwaarst betreden voetbalveld in België.

BVB Landscaping Breydel stadion dressgrond voetbalveld

Hybride veld

In 2017 is het traditionele veld vervangen door een hybride veld. Axel Geerinck is heel content met hoe de grasmat er tegenwoordig uitziet. Hij legt uit wat de afgelopen jaren de uitdaging is geweest bij het onderhoud. “Door de constante druk op de grasmat, moest hij in het verleden steeds vaker vervangen worden. Na verloop van jaren was de toplaag te zanderig geworden. Uiteindelijk is er besloten een hybride veld aan te leggen.” Gras op een hybride veld is sterker, groeit beter en is langer bespeelbaar. Bovendien is het onderhoud minder intensief en minder kostbaar.

BVB Landscaping Club Brugge Breydel stadion dressgrond voetbalveld

Kwaliteit èn minder onderhoud

Ieder jaar wordt in Brugge een bodemanalyse uitgevoerd en bepaald welke producten het beste aansluiten bij de behoefte van het veld. Het stadion heeft meerdere jaren op een rij Dressgrond van BVB Landscaping afgenomen.

We zijn al jaren bezig met een ontwerp voor een nieuw stadion. Maar dat is een lang proces. In de tussentijd hoeven we het gelukkig niet te doen met minder. Want wat er ligt, is wel echt een kwaliteitsmat. Met een hybride veld, een nieuw onderhoudsplan en het gebruik van kwaliteitsproducten, hebben we een topveld èn veel minder onderhoudskosten.

BVB Landscaping Rotterdam Feyenoord grasmat voetbalveld sportveld golfbaan aanleg onderhoud dressgrond

Dressgrond voor voetbalvelden

Door de unieke eigenschappen en de fijne structuur van de gebruikte dressgrond, is het product perfect te verdelen en versmeert het niet. Dressgrond 90-10, de schraalste variant, heeft het hoogste waterdoorlaatbaar vermogen. Het draineert het beste en is na regenval dus het snelst weer bespeelbaar.

BVB levert dressgrond aan meerdere stadions van topclubs, zoals bijvoorbeeld aan De Kuip, stadion van Feyenoord Rotterdam.

Terug naar projecten

Zoek