Skip to content

Golfbaan renovatie Kleiburg Brielle

Veel aandacht voor substraten bij golfbaan met bijzonder ontwerp

BVB Landscaping Golfclub Brielle golfbaan sportveld substraat Kleiburg golfer rood

Renovatie golfbaan

De golfbaan van Golfclub Kleiburg in Brielle (Voorne-Putten), ligt er al sinds 1973. De afgelopen jaren heeft de golfclub een intensieve renovatie van de golfbaan achter de rug, naar een ontwerp van architect Bruno Steensels.

Uitvoerende partij voor de renovatie was Oosthoek Groep B.V., specialist in aanleg, onderhoud en reconstructie van o.a. golfbanen. Oosthoek werkt al bijna 20 jaar samen met BVB Landscaping en ook in Brielle sloegen zij de handen inéén.

BVB Landscaping substraat golfbaan bunkerzand Brielle

Substraten voor nieuw ontwerp

De golfbaan werd meer van deze tijd, uitdagender voor spelers met zowel een lagere als een hogere handicap en sneller bespeelbaar na regenval. Jamie Bijl van Oosthoek Groep vertelt over de renovatie:

We hebben gekozen voor een meerjarenplan, zodat bezoekers konden blijven spelen met minimale overlast. De baan is duidelijk een ontwerp van Bruno Steensels. Er zitten verschillende hoogtes in de greens, de fairways zijn schraler, holes kregen een bijzondere ligging. Veel stof tot nadenken als het gaat om de juiste substraten.

BVB Landscaping substraat dressgrond bunkerzand Brielle

Samenwerking met Oosthoek

De golfbaan is aangelegd met o.a. BVB Toplaag 80-20. Voor de greens is een grovere zandsoort gebruikt, waarbij rekening is gehouden met de grassoort en de wens voor betere waterdoorlatendheid. Jamie Bijl over de samenwerking met BVB Landscaping:

We leggen al 20 jaar golfbanen aan en we weten uit ervaring dat de kwaliteit van BVB Landscaping producten hoog is en het team uiterst klantgericht. Je kunt erop vertrouwen dat er bij BVB Landscaping alles aan wordt gedaan om de klant optimaal te bedienen. Dit is heel belangrijk voor ons als aannemer, want dit straalt ook weer af op onze eigen klant.”

Topsubstraten voor golfbanen en sportvelden

BVB doet doorlopend onderzoek naar nieuwe sportveld- en golfbaansubstraten en voert regelmatig optimalisaties in samenstelling door. Naast de producten in onze catalogus is er dus altijd iets nieuws onder de zon. Neem voor meer informatie contact op met onze adviseurs.

Zoek