Skip to content

Substraten voor aanleg sportvelden & golfbanen

Bij aanleg van sportvelden moet de ondergrond van sportvelden en golfbanen aan specifieke eisen voldoen. Aspecten als opbouw, pH, zoutgehalte (EC) en korrelgrootte van het zand zijn belangrijke factoren voor een gezonde en fraaie grasmat of green.

BVB Landscaping opbouw golfbanen substraat toplaag bunkerzand dresszand

Analyse & maatwerk

Er komt veel kijken bij een golfbaan of sportveld in topconditie. Een bodemanalyse kan de granulaire samenstelling, het organische stof gehalte, de pH-waarde en de aanwezige voedingselementen inzichtelijk maken. Op basis hiervan wordt de optimale productsamenstelling bepaald.

Om een green of grasmat zo strak en vlak mogelijk te krijgen, gebruikt BVB dresszand en dressgrond. Deze laatste is ontwikkeld op basis van heidecompost. Vette greens kunnen met greenzand worden gedresst om de toplaag schraler te maken. Hierdoor wordt de grasmat meer stabiel en waterdoorlatend.

Bekijk onze catalogus voor alle substraatproducten voor golfbanen en sportvelden.

BVB Landscaping openbaar groen substraten Feyenoord grasmat

Aanleg & onderhoud voetbalveld

Om een stabiele, vlakke, gezonde grasmat te krijgen, wordt bij de aanleg en/of renovatie van sportvelden naast dresszand en dressgrond ook BVB Toplaag toegepast. Dit product wordt altijd specifiek voor de klantsituatie gemengd. BVB maakt eerst granulaire samenstelling, organische stof gehalte, pH-waarde en voedingselementen inzichtelijk d.m.v. analyses. Afhankelijk van de situatie worden aan het geadviseerde mengsel bodempreparaten en organische stoffen toegevoegd om het juiste bodemleven te activeren en de pH-waarde en hoeveelheid lutum in de hand te houden.

BVB draagt al jaren bij aan de kwaliteit van sportvelden, zoals ook de grasmat van het Feyenoord-stadion.

BVB Landscaping aanleg golfbaan substraat dresszand bunkerzand green

Aanleg & onderhoud golfbaan

Bij het realiseren van een golfbaan in topconditie dient er met veel zaken tegelijk rekening gehouden te worden. Voor een optimale opbouw van golfbanen levert BVB bunkerzand, gedroogd zand en BVB Toplaag.

Bunkerzand dient vrij van stenen en vervuiling te zijn. De vorm en grootte van de zandkorrels en de dikte en waterdoorlatendheid van de zandlaag zijn van grote invloed op hoe makkelijk of moeilijk de bal uit de bunker kan worden geslagen. Afhankelijk van ontwerp en ligging zijn er ook esthetische keuzes te maken; de zandkleur kan variëren van geel tot (zilver)grijs en wit.

Advies over sportveld of greens

Neem voor advies over aanleg of onderhoud van uw sportveld of greens contact op met één van onze adviseurs.

Zoek

Nieuw telefoonnummer!

Vanaf 1 mei 2023 heeft BVB Landscaping een nieuw telefoonnummer.

Voor advies, offertes of orders kunt u ons dan bereiken via 077-799 8170.